brojač poseta

уторак, 22. април 2008.

Klintonova bi sravnila Iran sa zemljom ako napadne Izrael

Američka senatorka Hilari Klinton, mogući demokratski kandidat za predsednika SAD, izjavila je danas da bi, u slučaju iranskog nuklearnog napada na Izrael, naredila da Iran bude sravnjen sa zemljom

Klintonova je na televiziji Ej-Bi-Si rekla da bi, kao predsednik, uputila jasan signal Teheranu o posledicama eventualnog napada na Izrael, prenela je agencija DPA.

"U kojem god (Iranci) bili stadijumu razvoja programa nuklearnog naoružanja za 10 godina, u slučaju da nerazumno počnu da razmatraju mogućnost napada na Izrael, mi ćemo moći da ih u potpunosti sravnimo sa zemljom", rekla je senatorka iz američke savezne države Njujork.

"To je užasno reći, ali ljudi koji su na čelu Irana moraju to da shvate, jer će ih to možda odvratiti od toga da učine nešto nepromišljeno, ludo i tragično", istakla je ona.

Klintonova je izrazila nadu da će u Pensilvaniji, u kojoj se održavaju izbori za nominaciju demokratskog predsedničkog kandidata, ubedljivo pobediti suparnika Baraka Obamu, koji je u blagoj prednosti na nacionalnom nivou.

Нема коментара: