brojač poseta

четвртак, 17. април 2008.

Jeftini telefoni „fensi” dizajna

Najveći proizvođač mobilnih telefona nedavno je predstavio četiri jeftina modela, dizajnirana po ugledu na uređaje najviše klase. Primera radi, „nokija 7070” (na slici) košta svega 50 evra...

Najveći proizvođač mobilnih telefona „Nokija” nedavno je predstavio četiri jeftina telefona dizajnirana po ugledu na uređaje najviše klase. Cene modela se kreću od 50 do 90 evra, a imaju neke od dodataka kao što su blutut, slušalice, kamera, mp3 zvono, što ih čini najboljim u svojoj klasi.

Najveću pažnju među korisnicima izazvao je preklopnik oznake „Nokija 7070 Prism”. Urađen je po ugledu na „Nokija 7900 Prism”. Na tržištu će se pojaviti tokom trećeg kvartala ove godine, po ceni od svega oko 50 evra. Nokija 7070 podržava teme, skrinsejvere, MP3 zvona, kao i generalno unapređene verzije multimedijalnih i osnovnih funkcija u odnosu na cenovnu klasu.
„Nokija 1680 Klasik” ima pouzdanu VGA kameru, e-mail i brojne druge funkcije. Na evopskom tržištu će se pojaviti u drugom kvartalu, po ceni od 50 evra.
Pod oznakom „Nokija2680” krije se klizni mobilni telefon , koji ima ekran rezolucije 128 x 160 tačaka uz 65k boja. Poseduje VGA kameru, FM radio prijemnik (uz mogućnost snimanja radijskog programa), E-Mail klijent kao i blutut bežično povezivanje. Dimenzije iznose 99,02 x 47,07 x 14,82 milimetara uz težinu od 97,2 grama, zajedno s baterijom, koja će s jednim punjenjem biti dovoljna za nešto više tri sata razgovora i do 400 sati u stanju pripravnosti. Dolazak na tržište očekuje se takođe u trećem kvartalu, po ceni od oko 80 evra.
Model „Nokija 5000” prvenstveno je zanimljiv zbog tankog kućišta od svega 11.1 milimetara, a za razliku, od ranije navedenih modela opremljena je nešto boljom kamerom od 1.3 megapiksela. Na tržištu će se naći u drugom kvartalu po veoma povoljnoj ceni od približno 90 evra.
U „Nokiji” se nadaju da će ovim potezom dodatno osvojiti svetska tržišta, a naročito ona u razvoju, poput Afrike, Azije i Istočne Evrope. Ovakve akcije nisu strane ovoj kompaniji koja je pre nekoliko godina takođe izašla na svetsko tržište sa jeftinim telefonima modernog dizajna. Pretpostavljamo da će ovi telefoni izazvati veliku pažnju i na našem tržištu, pogotovo među mlađom populacijom koja nema novca za razbacivanje.

Nokija 1100 najprodavaniji telefon na svetu
„Nokia 1100” lansirana je krajem 2003., baš u vreme kada su tržišta u razvoju beležila najveći procvat. Taj mali telefon, s praktičnim dizajnom koji sprečava klizanje iz ruku te presvlaku koja štiti od prašine, bio je posebno dizajniran za zemlje u razvoju. Još prošle godine iz „Nokije” su izvestili kako je ta kompanija prodala 200 miliona primeraka tog modela. Na našem tržištu ovaj model se već duže ne može naći u slobodnoj prodaji

Нема коментара: