brojač poseta

петак, 04. април 2008.

JEDAN MRTAV, ŠESTORO POVREĐENIH

Ivan Nikolić (27) iz Niša poginuo kada se „alfa romeo" u kojem je bio putnik zakucao u drvo na niškom Bulevaru cara Konstantina. U stravičnom udesu teško povređeno dvoje, a lakše četvoro mladih

U stravičnom sudaru na Bulevaru cara Konstantina u Nišu, kada je „alfa romeo" sa sedmoro putnika udario u drvo, poginuo je Ivan Nikolić (27) iz Niša! U tragediji koja se dogodila u noći između srede i četvrtka teško su povređeni vozač Aleksandar Stojanović (25) i Marina Milosavljević (25), a lakše povrede zadobili su Anita Milutinović (20), Bojana Stojković (25), Nadica Mitrović (22) i Milan Petrović (23), svi iz Niša.

Nesreća se dogodila u četvrtak oko 2.30 časova, kada je „alfa romeo" koji se velikom brzinom kretao iz pravca Niške Banje ka centru Niša sleteo sa glavnog puta na sporedni. Automobil sa sedmoro putnika zaustavio se tek posle udara u trešnju, čije je stablo od siline udarca izvaljeno iz korena!

Dragoslav Živković, koji je prvi priskočio u pomoć, kaže da je zatekao stravičan prizor.

- Nisam čuo udarac, već me je probudio lavež psa. Izašao sam na ulicu i ugledao jednu devojku kako uspaničeno trči. Krenuo sam prema njoj i pored puta video prevrnuto vozilo i izvaljeno drvo. Nekoliko mladih ljudi, koji su bili povređeni, stajalo je kod „alfe", a jedna devojka se držala za leđa i žalila se da je boli kičma - priča Živković.

On je pozvao Zavod za hitnu medicinsku pomoć, koji je, kako navodi ovaj čovek, na mesto nesreće poslao tri vozila.

- Sa lekarima stigli su policija i vatrogasci. Pomogao sam jednom lekaru da mladića koji je ostao na zadnjem sedištu izvučemo iz vozila. Lice mu je bilo krvavo, nije se pomerao, odmah se videlo da je mrtav. Kako su udarili, dobro je da još neko nije poginuo - priča Živković.

Svi povređeni putnici prebačeni su u Klinički centar u Nišu. Aleksandar Stojanović, koji je zadobio prelom ključne kosti, posle saniranja povrede otpušten je na kućno lečenje. Sa lakim povredama odmah su otpušteni i Anita Milutinović i Milan Petrović. Bojana Stojković i Nadica Mitrović, koje su zbog bolova u glavi zadržane na Klinici za neurohirurgiju, nakon nekoliko sati provedenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi takođe su juče otpuštene kućama.

Najteže povređena Marina Milosavljević zadržana je na lečenju na Klinici za ortopediju. Direktor ove zdravstvene ustanove dr Milorad Mitković saopštio je da devojka nije u životnoj opasnosti.

- Pacijentkinja je primljena sa iščašenjem kostiju karlice i prelomom pubične kosti. Još pratimo njeno stanje kako bismo odlučili da li je potrebno operativno lečenje - rekao je Mitković.

Povređena devojka kaže da se ne seća trenutka nesreće.

- Nas sedmoro sedeli smo u kafani „Banjče" u Niškoj Banji. Krenuli smo ka Nišu, a šta se zaista desilo - ne znam. Kada sam došla sebi, videla sam da smo prevrnuti i umrljani krvlju. Sedela sam pozadi, pored Ivana, koji je poginuo - kaže Marina.

Bojana Stojković i Nadica Mitrović, koje su zbog bolova u glavi pregledane na Klinici za neurohirurgiju, juče su otpuštene kućama.

Kako je Pressu potvrđeno u niškoj policiji, automobil je na vanrednom tehničkom pregledu kako bi se utvrdilo da li je uzrok nesreće tehnička neispravnost, a ispitaće se i da li je vozač bio pijan.

Нема коментара: