brojač poseta

недеља, 20. април 2008.

Iz jezera Mičigen spaseni unuk i deda iz Srbije

Dvogodišnji dečak i njegov 65-godišnji deda spaseni su od utapanja u jezero Mičigen brzom intervencijom slučajnog prolaznika, lokalne policije i vatrogasaca, prenosi list “Chicago Sun-Times” na svom sajtu.Deda i unuk, čija imena nisu objavljena, a za koje se navodi da su Srbi, šetali su u petak popodne pored jezera Mičigen, kada je dunuo jak vetar. Samo trenutak nepažnje bio je dovoljan, da zbog brzog naleta vetra, kolica sa dečakom ulete u ledenu vodu. Dvogodišnjak je tom prilikom bio vezan u kolicima.
“Chicago Sun-Times” navodi da je šokirani deda uskočio u vodu kako bi spasao unuka koji je tonuo, ali da je, shvativši da neće uspeti u svojoj nameri povikao: “Dečak, dečak, dečak” na engleskom. Njegove povike čuo je Džon Deršajd, slučajni prolaznik, inače student:
“Uspeo sam da razaznam da je čovek u vodi rekao “dečak”. Očigledno nije dobro znao engleski. Mislim da je Srbin. Odmah sam nazvao 911 (hitnu službu)”, izjavio je Deršajd koji je tako pomogao da deda i unuk budu spaseni od sigurne smrti u jezeru.Na jezero su u roku od pet minuta stigli policajci i pripadnici spasilačkih službi koji su izvukli na obalu dvogodišnjaka i njegovog dedu. Predstavnik vatrogasne ekipe je izjavio da je mališan verovatno proveo 15 minuta u veoma hladnoj vodi. On je prevezen u lokalnu dečiju bolnicu i nalazi se u teškom stanju. Dečakov deda je smešten u bolnicu Svetog Josipa i takođe je u veoma teškom stanju.
Čikaška policija je rekla da intenzivno radi na utvrđivanju identiteta dečaka i njegovog dede, dodavši da za sada jedino ima podatak da su dečakovi roditelji članovi srpske zajednice u Klivlendu.

Нема коментара: