brojač poseta

петак, 04. април 2008.

Hitac u potiljak zbog par maraka i telefona

Hitac u potiljak zbog par maraka i telefona

PRIJEDOR - Taksistu Milana Zrnića (49) hicem iz pištolja kalibra devet milimetara ubio je Milan Vlasenko (20) iz Jaruga, kod Prijedora koji je policiji priznao ubistvo iz koristoljublja. Milan Vlasenko juče je prosleđen tužilaštvu, a urađena je obdukcija tela Milana Zrnića.

Vlasenko je, nakon višednevnog operativnog rada odeljenja kriminalističke policije u Prijedoru, uhapšen 2. aprila u Omarskoj, pri povratku iz Beograda, a dan pre uhapšen je i M. M. (22), kod koga je pronađeno oružje za koje se pretpostavlja da je koristio Vlasenko - pištolj CZ kalibra devet milimetara, dve čaure i još oružja. Pištolj i čaure su još na veštačenju, nakon čega će se utvrditi da li je to oružje kojim je ubijen Zrnić.
Prijedorska kriminalistička policija je, u saradnji sa tužilaštvom i tužiocem Zoranom Bulatovićem, utvrdila i detalje teškog ubistva. Po priznanju osumnjičenog Milana Vlasenka, on je Milana Zrnića ubio iz koristoljublja u četvrtak, 27. marta.
- Vlasenko je saznao broj mobilnog telefona taksiste Zrnića, oko 20 časova pozvao ga zbog navodne vožnje iz Jaruga do Prijedora - izjavili su na konferenciji za štampu u SJB Prijedor načelnik SJB Prijedor Goran Mikanović i načelnik OKP Radomir Duka.
Kako „Euroblic“ saznaje iz izvora bliskih policiji, Vlasenko je odlučio da iste večeri opljačka Zrnića, ponovo ga nazvao oko 23 sata, naručivši vožnju do Jaruga. U toku vožnje Vlasenko je, preteći pištoljem, naredio taksisti da vozi prema Kozari, a nakon što je Zrnić zaustavio automobil, pucajući sa zadnjeg sedišta usmrtio ga je jednim hicem u glavu. Potom se odvezao prema Podgracima i u provaliju, zvanu Vodice, bacio telo, a potom, preko Dubice, dovezao auto u Prijedor. Nakon pokušaja da zapali beli Zrnićev „mercedes“, parkirao ga je u Ulici Osmana Džafića u naselju Puharska, gde je policija i pronašla automobil. Potom je peške otišao do želeničke stanice i usput skinuo i odbacio krvavu odeću, ostavši samo u majici kratkih rukava i donjem delu trenerke. Na železničkoj stanici angažovao je drugi taksi da ga vozi kući u Jaruge. Vlasenko je priznao da je zločin počinio zbog novca, ali da je ubijenom Zrniću uzeo samo mobilni telefon, ključeve od automobila i par maraka, tvrdeći da ubijeni nije imao kod sebe više novca.
Zrnićev mlađi sin je nestanak oca prijavio 28. marta, a nakon šestodnevne potrage, prijedorska policija je pronašla Zrnićevo telo. U istragu su osim bilo je uključeno i Tužilaštvo, policije okolnih gradova i Granična služba.

Нема коментара: