brojač poseta

субота, 05. април 2008.

FILMSKA POTERA ZA DŽIPOM!

Policija jurila po autoputu kradljivca džipa „BMW X5" koji je probio barikadu na rampi kod Šimanovaca i pobegao

U filmskoj poteri za ukradenim džipom „BMW X5" na autoputu Beograd-Zagreb preksinoć je povređen policajac! Kako Press saznaje, kradljivac je uspeo da probije barikade na naplatnoj rampi kod Šimanovaca! Posle nekoliko kilometara, lopov je ostavio džip pored puta i pobegao!

Kako saznajemo, potera je počela u noći između četvrtka i petka na autoputu u pravcu Šimanovaca, kada je policijska patrola primetila sumnjiv džip „BMW X5".

- Proverom je utvrđeno da je džip ukraden 13. februara ove godine na Čukaričkoj padini. Tada je imao italijanske tablice, a lopov je stavio lažne beogradske registarske oznake. Policajci su odmah krenuli za njim - kaže za Press izvor blizak istrazi, i dodaje:

- Vozač džipa je dodao gas i pobegao! Policija je postavila barikade na naplatnoj rampi kod Šimanovaca. Međutim, pomahnitali vozač polomio je rampu i udario policajca iz Odeljenja za suzbijanje imovinskih delikata, koji je lakše povređen.

Usledila je jurnjava po autoputu. Kada je video da ga policija sustiže, kradljivac je izleteo na sporedni put i uleteo u njive pored puta. Izašao je iz džipa i pobegao!

- Policajci su krenuli za njim. Iako je policija blokirala okolne puteve i dovela pse tragače, lopov je ipak uspeo da pobegne - navodi naš sagovornik.

Policija je džip odvezla na veštačenje, a za lopovom se traga. Povređenom policajcu ukazana je lekarska pomoć. Kako se ispostavilo, on je lakše povređen i prilikom udarca zadobio je ogrebotine i modrice.

Pre nekoliko dana policija je, takođe po Beogradu, jurila kradljivce automobila. Operativci Odeljenja za suzbijanje imovinskih delikata u dve odvojene akcije uhapsili su Slobodana M. (31), Živka J. (41), Branislava P. (44), Dragana B. (38) i Žarka P. (32) zbog sumnje da su u Beogradu ukrali nekoliko skupocenih automobila. Kako je policija saopštila, Slobodan M. i Živko J. nekoliko puta su ukrali automobile na Čukarici i Rakovici, i po dogovoru ih dovozili u servis „Master grup", čiji je vlasnik Branislav P., u kojem su ih rastavljali na delove. Njih dvojica su uhapšena u trenutku kada su automobil „opel astra", koji je ukraden 12. marta ove godine na Čukarici, dovezli u servis, gde su planirali da ga rasklope.

U servisu je uhapšen i Branislav P., u trenutku kada su njegovi radnici završavali rasklapanje automobila „reno klio", ukradenog 13. marta u Rakovici.

Dragan B. i Žarko P. uhapšeni su na uglu ulica Gospodara Vučića i Vojislava Ilića. Sumnja se da su oni u noći između 11. i 12. marta ove godine, u ulici Veljka Lukića Kurjaka broj 2, ukrali automobil „folksvagen polo", s namerom da po dogovoru vozilo dovezu kupcu. U realizaciju plana, na već dogovoreno mesto, krenuli su 25. marta, i to tako što je Žarko P. svojim automobilom „alfa romeo" cetinjske registracije išao ispred ukradenog „folksvagen pola", kome su stavljene registarske oznake automobila druge marke, a kojim je upravljao Dragan B.

Нема коментара: