brojač poseta

четвртак, 24. април 2008.

Devojčica iz Japana izvršila samoubistvo otrovnim gasom

Oko 120 ljudi evakuisano je danas iz svojih stanova u gradu Konan, u zapadnom Japanu, pošto je jedna 14-godišnja devojčica izvršila saomoubistvo uz pomoć otrovnog gasa vodonik-sulfida, saopštila je lokalna vatrogasna služba.

SAMOUBISTVO Povećano korišćenje tog otrovnog gasa u vršenju samoubistva dobilo je poslednjih meseci veliki prostor u japanskim medijima, naročito pošto su neki vebsajtovi prikazali metod pravljenja gasa uz pomoć hemijskih sredstava za čišćenje kupatila.
Ove godine je uz pomoć tog gasa izvršeno najmanje 40 samoubistava, objavila je prošle nedelje japanska televizija NHK, pozivajući se na podatke Japanske asocijacije za sprečavanje samoubistava.
Skoro 90 ljudi, uključujući i devojčicinu majku, koja u trenutku ćerkinog samoubistva nije bila kod kuće, prebačeno je kasno sinoć u bolnicu u Konan sitiju.
Pripadnici lokalne vatrogasne brigade saopštili su da je stan "smrdeo na pokvarena jaja", zbog vodonik-sulfida koji je devojčica napravila.
U saopštenju vatrogasaca se dodaje da je na vrata devojčicinog stana postavljena poruka u kojoj je pisalo "pravljen otrovni gas", a policija je u kupatilu pronašla bocu hemijskog sredstva za čišćenje, koji je možda korišćen za pravljenje gasa.
Japan se nalazi na drugom mestu po broju samoubistava u grupi visoko razvijenih zemalja G8, odmah posle Rusije, pokazuju izveštaji Svetske zdravstvene organizacije.
U poslednjih devet godina, broj počinjenih samoubistava u Japanu na godišnjem nivou iznosio je više od 30.000 hiljada, pokazuju cifre policije, objavljene prošle godine.

Нема коментара: