brojač poseta

понедељак, 28. април 2008.

Cane uhapšen u Moskvi

Cane uhapšen u Moskvi
BEOGRAD - Stanko Subotić Cane uhapšen je juče u Rusiji, čije vlasti su mu pre mesec dana dale vizu za ulazak u tu zemlju. Subotić je uhapšen po Interpolovoj poternici koju je za njim, pod optužbom da je vođa duvanske mafije, raspisao Specijalni sud u Beogradu.

- Subotićevo hapšenje rezultat je intenzivne akcije koja traje poslednjih mesec i po dana. Subotić je tada bio u Švajcarskoj, a lociran je kada je tražio i dobio vizu za Rusiju. Znali smo da je za Moskvu otputovao između 8. i 10. aprila. Od tada su sa kolegama iz Rusije rađene stalne provere i razmena informacija koje su juče rezultirale Subotićevim hapšenjem - kaže za „Blic“ izvor iz vrha srpskog MUP-a.
Izvor „Blica“ navodi da se celokupan izveštaj o Subotićevom hapšenju, sa detaljima gde se i u čijem društvu tada nalazio, još čeka od ruske policije. Subotić se sada nalazi u ekstradicionom pritvoru a, kako navodi naš izvor, očekuje se da će uskoro biti izručen Srbiji. Tek tada će se znati gde se Subotić krio od juna prošle godine, kada je za njim raspisana međunarodna poternica.
- Za ovih deset meseci dobili smo nekoliko informacija o Subotićevom kretanju, ali je njega sve vreme u inostranstvu čuvao novac - objašnjava naš izvor.
On navodi i da je srpska policija za to vreme uspela da zaokruži celokupno finansijsko poslovanje Subotića. Firme preko kojih je poslovao tako su otkrivene u Danskoj, Nemačkoj, Luksemburgu i na Kipru, a računi i nekretnine kojima se meri Subotićevo bogatstvo teški su nekoliko desetina miliona evra.
Izvor „Blica“ kaže da je paralelno sa akcijom za Subotićevo hapšenje, u poslednjih mesec i po dana policija bila i na vezi sa Stevanom Banovićem, još jednim beguncem iz Canetove grupe, koji se ponudio za svedoka saradnika. Banović se krio u Južnoj Americi, a u Beograd je stigao prošle nedelje, gde je i uhapšen.

Нема коментара: