brojač poseta

понедељак, 31. март 2008.

Vize za SAD od sutra opet u Beogradu, osoblje se vraća

Konzularno odeljenje ambasade SAD u Beogradu od sutra će ponovo biti otvoreno za izdavanje viza, a osoblje koje je bilo povučeno iz Srbije dobilo je odobrenje da se vrati, saopšteno je danas iz američke ambasade.

Ambasada SAD u Beogradu bila je zatvorena za izdavanje viza više od mesec dana, zbog radova na sanaciji prostorija koje su demonstranti oštetili tokom nereda 21. februara, a deo osoblja ambasade i članovi porodica zaposlenih bili su privremeno povučeni iz Srbije.

Zbog poboljšane bezbednosne situacije u Srbiji privremeno povučeno osoblje i svi članovi porodica dobili su odobrenje Stejt departmenta da se vrate u Srbiju, navodi se u saopštenju.

Ambasada SAD saopštila je da će podnosioci zahteva za vize od sutra ponovo moći da koriste konzularni ulaz iz ulice Kneza Miloša 50. Navodi se, takođe, da će podnosioci zahteva za useljeničke vize koji su već imali zakazane termine za razgovor u vreme kada je konzulat bio zatvoren, biti kontaktirani kako bi dobili nove termine za razgovor.

Takođe, Služba za američke građane nastavlja sa radom u punom obimu.

2 коментара:

SEAD је рекао...

cao zanima me useljenicka viza za ameriku familijarna, koje su sve documentacije potrebne za koliko se vreme dobija ja sam sa kosova pa vas molim da mi sve objasnite,unapred zahvalan...

DZEVAD је рекао...

Cao pozdrav svima i zanima me sta je sve potrebno da imam i da urdim od dokumenata da bi dobio familijarnu vizu Za Ameriku ako neko nesto zana tachno uvezi ovoga neka mi pishe unapred zahvalan