brojač poseta

понедељак, 31. март 2008.

Uhapšeni huligani koji su držali bolnicu pod opsadom

Uhapšeni huligani koji su držali bolnicu pod opsadom

Policija je, zahvaljujući bezbednosnim kamerama, identifikovala i privela devet osoba za koja se osnovano sumnja da su učestvovali u incidentu u kraljevačkom Zdravstvenom centru.

Njima je juče zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničkog ponašanja i zbog dalje istrage određeno zadržavanje od 48 sati. U tuči su učestvovali Dušan D, Danijel L, Ivan M. i Ilija V. sa jedne i Milovan S, Nikola M, Marko R. i Oliver M. sa druge strane.
Grupa od 15 do 20 huligana, naoružanih palicama, metalnim šipkama, lancima, slomljenim bocama, skoro pola časa juče ujutru je držala takoreći pod opsadom prijemno odeljenje hirurške bolnice kraljevačkog Zdravstvenog centra, nakon što je u ovu ustanovu upala želeći da se do kraja obračuna sa dvojicom suparnika koji su tu zatražili medicinsku pomoć.

Jutarnja drama za pacijente i osoblje kraljevačke bolnice započela je kada su se dvojica mladica, od kojih je kako nam je potvrđeno u kraljevačkoj policiji jedan Dušan D. (21), pojavila na odeljenju urgentne medicine zatraživši pomoć za povredu koju je pomenuti mladić zadobio u tuči u kraljevačkom restoranu „Dva brata“. U trenutku dok su povređenog mladića slali na rendgen, za njima stiže „potera“ u kojoj je bilo najmanje 15 mladića. Bežeći pred njima, Dušan i prijatelj koji ga je dopratio beže ka susednoj zgradi, gde u prizemlju hirurške bolnice postoji centrala službe obezbeđenja, u nameri da tu nađu spas.
- Oko pet sati sam izašao u hodnik čuvši komešanje i u tom trenutku pored mene su doslovce protrčala dva momka uz povik: „Sklanjajte se“ i video sam da trče ka centrali i prijavnici. Posle nepunog minuta, za njima je proletela grupa momaka naoružanih palicama, lancima, motkama, flašama... Galame, udaraju motkama po zidovima i staklu, a na moju primedbu da su u bolnici, jedan mi se unosi u lice i doslovce kaže: „Marš u p... materinu“ - priča dežurni hirurg u kraljevačkom ZC „Studenica“ dr Dražen Samardžić.
Drama u hodnicima traje gotovo na svim odeljenjima, odakle huligani izvlače laborante, medicinske sestre, lekare, upadaju u prostorije tražeći dvojicu begunaca.

Obavešten o drami na hirurgiji, sa svog odeljenja, gde je takođe bio dežurni, silazi i dr Dragan Arsić, direktor Zdravstvenog centra.
- Bežeći od napadača, ova dvojica mladića su se sakrila u telefonskoj centrali, ali ih je banda i tu pronašla i pokušala da provali - priča dr Arsić, koji je nedugo posle svog kolege Samardžića takođe alarmirao policiju.
Dok se dvojica radnika obezbeđenja u hodniku rvu sa delom bande, deo njih uspeva da provali vrata kućice telefonske centrale iščašivši pri tom ruku Zagorki Kanović, telefonistkinji koja u centru radi skoro trideset godina.
Mladića koji je uspeo da se popne na platformu centrale prestali su da tuku tek kada su se začule policijske sirene.
- Jednoj sestri je pozlilo, ima i oštećenja na odeljenjima, ali je najstrašnije da se ovakav incident, koji je mogao da ima i tragične posledice, dogodio u bolnici - kaže dr Arsić.

Malo radnika obezbeđenja
Po rečima Rada Erca, šefa obezbeđenja ZC „Studenica“, ovaj ogromni kompleks sa dosta ulaza noću obezbeđuje pet ljudi. Zakon kaže da oružje mogu da potežu samo u krajnjoj nuždi.

Нема коментара: