brojač poseta

понедељак, 31. март 2008.

UHAPŠEN SRPSKI NARKO-BOS!

Ljubiša Lindo, zvani Čombe, koji je u Specijalnom sudu u Beogradu osuđen na pet godina robije zbog droge, uhapšen po međunarodnoj poternici u Bijeljini

Spektakularno hapšenje... Čombe uhvaćen u ulici Filipa Višnjića u Bijeljini

Ljubiša Lindo (38), zvani Čombe, koga je Specijalni sud u Beogradu osudio na pet godina zatvora zbog droge, uhapšen je Bijeljini po međunarodnoj poternici MUP-a Srbije! Čombe je osuđen kao jedan od organizatora u grupi doktora Milana Zarubice, koja je 2003. godine u okolini Beograda napravila najveću fabriku sintetičkih droga u Evropi! Posle izricanja presude, Čombe je u martu 2005. pušten iz pritvora i od tada mu se gubi svaki trag.

POBEGAO IZ SRBIJE... Posle izricanja presude u martu 2005, Ljubiša Lindo pušten je iz pritvora i od tada mu se gubi svaki trag

Ljubiša Lindo Čombe uhapšen je u subotu uveče u akciji pripadnika Odeljenja za istrage i zaštitu Specijalnog tužilaštva Republike Srpske i MUP-a RS. U istoj akciji uhapšen je i Cviko Andrić, za koga se sumnja da je u svojoj kući skrivao Linda. Osim ove dvojice, uhapšene su još četiri osobe. Prilikom hapšenja kod Linda su pronađeni falsifikovani lična karta, pasoš i vozačka dozvola.

Darko Ilić, šef Odeljenja za istrage i bezbednost Specijalnog tužilaštva RS, potvrdio je da je Čombe uhapšen zbog organizovanog kriminala u vezi s proizvodnjom i prometom droga. Gojko Vasić, načelnik Uprave Kriminalističke policije MUP-a RS, potvrdio je da su u policijskoj akciji u subotu u ulici Filipa Višnjića u Bijeljini uhapšene četiri osobe i da je pretreseno nekoliko lokacija.

- Osobe koje su uhapšene dovode se u vezu s krivičnim delima iz oblasti narkomanije, ali i s krivičnim delima počinjenim na području Srbije - rekao je Gojko Vasić.

Prema potvrdama iz policije, među uhapšenima je i Cviko Andrić, rođak aktuelnog načelnika CJB Bijeljina Vasilija Andrića. Nakon Andrićevog hapšenja, izvršen je pretres njegove kuće u selu Pučile.

Srpska policija Linda dovodi u vezu s kriminalnom grupom koja se bavi proizvodnjom i prodajom droga na području Evrope i Bliskog istoka. Izvor Pressa iz policije kaže da je MUP Srbije 2003. godine otkrio najveću ilegalnu fabriku za proizvodnju sintetičkih droga u Evropi i uhapsio 30 osoba, među kojima su bili Milan Zarubica, Filip Zarubica i Ljubiša Lindo Čombe. Kao glavni organizatori posla označeni su Lindo i Zarubice.

- Pretresom fabrike i laboratorije pronađena su 187.833 komada amfetamin-sulfata, 96 kilograma ove supstance i 450 kilograma elementarne žive, mašine, laboratorijska i oprema za proizvodnju. Kod Zarubice je pronađeno 320.000 dolara i 89.000 evra, kao i 2,5 miliona franaka pronađenih na računu u švajcarskoj banci - kaže naš sagovornik.

fakti

n Specijalni sud u Beogradu osudio je u martu 2005. godine grupu doktora Milana Zarubice na ukupno 57 godina zbog proizvodnje i prodaje sintetičke droge

n Od 14 članova grupe osuđeno je njih dvanaest, dok su dvojica oslobođena krivične odgovornosti

n Milan Zarubica je osuđen na 11 godina zbog proizvodnje droge i dve godine zbog zloupotrebe ovlašćenja u privredi, ali mu je jedinstvenom kaznom izrečeno ukupno 12 godina zatvora

Nakon suđenja u Specijalnom sudu, Čombe je u martu 2005. osuđen na pet godina zatvora. Lindo je pušten na slobodu do pravosnažnosti presude, a do tada je u pritvoru već proveo oko dve godine. Međutim, nakon što je odbijen njegov zahtev da mu bude odloženo izdržavanje kazne, Čombetu se gubi svaki trag. Krajem prošle godine MUP Srbije raspisao je međunarodnu poternicu za Lindom.

Čombe optužio Prijića!

Na suđenju u Specijalnom sudu Lindo je optužio, a zatim i podneo krivičnu prijavu protiv specijalnog tužioca Jovana Prijića i njegovog zamenika za zloupotrebu službenog položaja.

- Specijalni tužilac Prijić i njegov zamenik Nebojša Marković iskoristili su svoj položaj i prekoračili ovlašćenja s namerom da mi nanesu štetu, čime bih bio neosnovano osuđen - naveo je Lindo u prijavi. Prijić i Marković su, prema Lindovim tvrdnjama, u Specijalnom sudu u Beogradu prišli Ivanu Bajazitu, braniocu okrivljenog Vojislava Radonjića, i ponudili mu nagodbu da njegovom klijentu, ukoliko bude lažno svedočio protiv Linda, bude dodeljen status svedoka saradnika.

Нема коментара: