brojač poseta

понедељак, 31. март 2008.

SUPERMAME

Većina holivudskih zvezda pored majčinstva uspeva da očuva blistave karijere glumica

AMBICIOZNA MAMA... Madona pored pevanja piše knjige, glumi i vodi računa o svojoj deci

Rođenjem deteta danas ne prestaje profesionalna karijera, pogotovo ako novopečena mama to ne želi. To pokazuju i brojni primeri poznatih holivudskih majki, koje s lakoćom usklađuju majčinstvo i posao.

Neke glumice stavile su karijeru u drugi plan

Mišel Fajfer je usvojila 1993. godine ćerku Klaudiju Rouz, da bi se, osam meseci kasnije, venčala za producenta Dejvida Kelija i dobila sina Džona Henrija. Što se tiče karijere, trenutno je u fazi kad prihvata samo one uloge koje joj dozvoljavaju da provodi što više vremena s porodicom. Ketrin Zita Džouns takođe želi da što više vremena provodi s mužem Majklom Daglasom i decom Dilanom i Kerisom.

Kejt Vinslet je bila najmlađa glumica koja je nominovana za Oskara. Ipak, posle toga se ubrzo udala i dobila decu, pa je odbila ulogu u novom filmu Vudija Alena kako bi više vremena provodila s decom i mužem.

Kejt Hadson veruje u porodične vrednosti. Dvadesetpetogodišnja glumica, koja je s bivšim suprugom Krisom Robinsonom dobila sina Rajdera, kaže:

- Brak je prelepa stvar, ali deca su velika institucija.

Riz Viterspun, iako je tek prešla tridesetu, trenutno je najplaćenija holivudska glumica, a to je postala posle osvajanja Oskara za najbolju ulogu u filmu „Hod po ivici" („Walk the Line").

Ona ima dvoje dece s bivšim suprugom Rajanom Filipom, a majčinstvo joj ne predstavljaju problem da i dalje glumi.

El Mekfirson, australijski supermodel, razvela se od supruga s kojim ima dvoje dece pre devet godina.

Njih dvoje dele zajedničko starateljstvo nad decom, a ona je uporedo imala karijeru modela i uspela da danas postane veoma uspešan dizajner.

Madona je mama sa veoma ozbiljnim poslovnim ambicijama. Pored toga što je jedna od najuspešnijih pop zvezda današnjice, našla je vremena i da piše knjige za decu, ali i da glumi u brojnim filmovima poput „Evite".

Ima ćerku Lurd i sina Roka, a nedavno je usvojila i sina Dejvida. Udata je za režisera Gaja Ričija. Džoan Rouling je kao samohrana majka napisala serijal o „Hariju Poteru".

Ova bilionerka ima dva sina s mužem Nilom Marejem i ćerku iz prethodnog braka.

Anđelina Džoli je dokazala da ulogu majke shvata ozbiljno. Usvojila je sina Medoksa iz Kambodže 2002, Zaharu iz Etiopije 2005, Paks Tijena iz Vijetnama, dok će Šiloh Nuvel, njena biološka ćerka koju je dobila iz veze s Bredom Pitom, uskoro dobiti brata i sestru.

I pored svega toga, ona još uvek nalazi dovoljno vremena da glumi.

Šeron Stoun se posle tumora na mozgu, koji ju je umalo ubio 2001, razvela od supruga 2004. godine. Međutim, njena tri usvojena sina drže je u životu, čak i pored zgusnutog poslovnog rasporeda.

Sara Džesika Parker je privremeno prestala da radi da bi se posvetila sinu Džejmsu i mužu Metjuu Broderiku. Ona trenutno, kako sama priznaje, radi kućne poslove.

Нема коментара: