brojač poseta

понедељак, 31. март 2008.

OPŠTA TUČA U BOLNICI!

Grupa huligana naoružana palicama, lancima i flašama u potrazi za dvojicom mladića upala u bolnicu u Kraljevu i izazvala tuču u kojoj je povređena radnica i pričinjena velika materijalna šteta

Demolirali bolnicu... Huligani razbili staklo na prijavnici, otkinuli bravu na vratima i lomili šta su stigli po hirurškom odeljenju

Grupa od 15 huligana demolirala je juče ujutru prijemno odeljenje bolnice u Kraljevu! Pomahnitali nasilnici su u potrazi za dvojicom mladića upali u bolnicu naoružani bejzbol palicama, lancima i flašama i napravili haos! U opštem metežu povređena je radnica bolnice i pričinjena velika materijalna šteta. Kako Press saznaje, policija je uhapsila nekoliko mladića osumnjičenih za upad u bolnicu.

Stavio doktoru pištolj u usta!

Najgore iskustvo s noćnog dežurstva ima hirurg Zvonko Veselinović, direktor Hirurške bolnice. Pre 15 godina njemu je u ordinaciju uleteo naoružani muškarac s ranjenikom.

- Stavio mi je pištolj u usta i rekao da će mi prosuti mozak ako se njegovom prijatelju nešto desi. Nekako sam mu objasnio da ne mogu da radim dok je tu, pa je izašao u hodnik. Posle nekoliko minuta policajci su savladali revolveraša. Posle sam saznao da je naoružani čovek nedavno stigao sa ratišta, da je ceo dan vitlao pištoljem i pucao po gradu, pa je tako ranio i svog prijatelja - priča doktor Veselinović.

Grupa nasilnika sukobila se s dvojicom mladića juče oko 5 časova na prijemnom odeljenju i u holu Hirurškog bloka kraljevačkog Zdravstvenog centra „Studenica". Mladići naoružani palicama, lancima i flašama jurili su momke s kojima su se ranije potukli i koji su potražili pomoć u bolnici. Pijani huligani utrčali su u glavni bolnički hodnik, u kojem se nalaze portirnica i telefonska centrala. Razbili su staklena vrata službe za informacije i iscepali knjigu telefonskih poziva!

- Radim na centrali na portirnici. Prva dvojica su uletela kod nas, a u pokušaju da se sklonim od huligana koji su ih jurili, u jednom trenutku sam se s dvojicom nasilnika našla u pomoćnoj prostoriji. Nastao je opšti haos, jer su se mladići tukli čime su stigli. U tuči sam povredila ruku. I dalje sam u šoku - kaže Zagorka Kanović.

Uvertira žestokog obračuna u bolnici bila je tuča u kafani „Tri brata" u selu Adrani, odakle su dvojica mladića zbog povrede došla na prijemno odeljenje Hirurškog bloka u kojem je dežurao je doktor Dražen Samardžić.

- Nisam ni stigao da pogledam povrede kada je uletela grupa momaka stara 20-25 godina. Izleteo sam ispred njih i rekao: „Stojte, gde ćete, pa ovo je bolnica!" Jedan mladić mi je rekao: „Marš u pizdu materinu", i odgurnuo me. Onda su pojurili za dvojicom koja su otrčala na portirnicu kod našeg obezbeđenja. Bilo je strašno videti pijane mladiće naoružane palicama i flašama! Vikendom se pripremimo za tuče, pijance i narkomane, na psovke i uvrede smo navikli, ali ovo je bilo kao na filmu! Na kraju je sve dobro prošlo. Kada bolje razmislim, da je neko od nas grublje reagovao, svašta je moglo da se desi - kaže dr Samardžić.

Ivica Novaković, radnik obezbeđenja, kaže da je s kolegom pokušao da obuzda huligane, ali da je bilo nemoguće suprotstaviti se grupi pomahnitalih mladića.

- Prevrtali su stolice i stolove, obili vrata. Jedan mi je tražio pištolj, ali nije uspeo da ga uzme. Nije mi padalo na pamet da vadim oružje. Policija je brzo stigla i čim su ih primetili, pobegli su - kaže radnik obezbeđenja Novaković.

Igrom slučaja, incidentu je na kraju prisustvovao i direktor Zdravstvenog centra dr Dragan Arsić, koji je dežurao kao dečji hirurg. On kaže da dežurne službe u noćnim satima, a naročito vikendom, često imaju problema sa izgrednicima, ali da se ovakav upad još nije dogodio.

- Bilo je kao da smo se našli na filmu o uličnim bandama. Sestre su bežale i krile se po toaletima, a ni obezbeđenje nije moglo da im se suprotstavi. Ipak, kako je moglo, sve je dobro prošlo, najteža posledica su traume koje je osoblje preživelo. Moraćemo od nadležnih da razmotrimo mogućnost boljeg obezbeđenja na noćnim dežurstvima - najavljuje doktor Arsić.

Rade Erac, šef službe obezbeđenja ZC „Studenica", kaže da su svi čuvari brzo došli na lice mesta i, samo zahvaljujući njima, nije došlo do pucnjave i krvoprolića.

- U bolnicu su ubrzo stigle i policijske patrole. Huligani su uspeli da pobegnu, ostavljajući za sobom arsenal hladnog oružja - kaže Erac.

Policiji će u istrazi sigurno od velike pomoći biti snimci sa sigurnosnih kamera kojima je pokriveno prizemlje i dvorište Zdravstvenog centra. Kako smo se mogli uveriti, upad huligana se na ovim snimcima dobro vidi. Kako nezvanično saznajemo, policija je identifikovala i privela desetak izgrednika.

Нема коментара: