brojač poseta

понедељак, 31. децембар 2007.

NA DVORU SNEŽNE KRALJICE

Napravljen je od 15.000 tona snega i 500 tona leda, u njemu gosti piju piće iz ledenih čaša i spavaju na ledenim krevetima, a zaljubljeni imaju pravo ledeno venčanje

Ako ste ikada zamišljali kako izgleda dom Snežne Kraljice, predlažemo vam da posetite jednu malu palatu koja, kada kanadska ravnica Suncu kaže: „Laku noć do proleća", postaje jedan od najekskluzivnijih hotela na svetu. I, zaista, izgleda kao u Andersenovoj bajci. Napravljen je od 15.000 tona snega i 500 tona leda!

Info:

Površina: 3.000 m2

Smeštaj: 21 soba (12 m2) i 15 apartmana (30 m2)

Restorani i barovi: noćni klub „N'Ice" i „Ice Lounge"

Prateći sadržaji: kapela, tople kupke ispred hotela, dve umetničke galerije

Aktivnosti: kros-kantri skijanje, klizanje, vožnja psećom zapregom uz kratak kurs o preživljavanju u divljini, pecanje na zaleđenom jezeru, vožnja motornih sanki, pravljenje građevina od snega i leda, vožnja helikopterom...

Lokacija: 30 minuta vožnje od grada Kvebek, do kojeg je najlakše stići autoputem 40, sa kog se silazi za mesto Sainte Catherine de la Jacques

Okruženje: guste četinarske šume u kojima žive crni medvedi

Visina plafona: 5,4 metra

Cena noćenja: 110 evra

Detaljnije: www.icehotel-canada.com

„Ice Hotel Quebec" jedini je ledeni hotel ovakvog tipa u Severnoj Americi. Za posetioce je svake godine otvoren od januara do aprila, kada se pod prvim jačim sunčevim zracima njegovi debeli zidovi pretvaraju u barice. Sastoji se od salona, kapele za venčanja i 36 soba, od kojih su 15 apartmani. Gosti se dočekuju u ajs-baru u kojem se služe pića poput pinja kolade ili nekog drugog egzotičnog koktela. I to u debelim čašama koje su, kao i sve u hotelu, napravljene od leda. Kome uspe može da ih kao suvenir ponese kući. Posetioci koji imaju slabu bešiku ili često vole da se tuširaju shvatiće ubrzo da građevine od leda, ma kako bile glamurozne, imaju svoje mane. Naime, ceo hotel ima samo jedno veliko javno kupatilo ispred kojeg u toku ranog jutra gosti mogu da naprave veliki red. Pogotovu ako su prethodno u noćnom klubu „N'Ice" ispijali koktele do duboko u noć.

Ali, kada se smeste u svoje sobe, imaju šta i da vide. Kreveti od leda, stolice od leda, stolovi od leda. Sve samo od leda. Jedino prostirke i prekrivači, napravljeni od životinjskog krzna, daju kakav-takav osećaj topline. Temperatura je stalno između - 5 i - 3 stepena Celzijusa, pa ko prilegne mora da se uvuče u tople vreće za spavanje. A da bi se spavanje što bolje podnelo, domaćini su ispred hotela postavili tople kupke. Drugo mesto na kojem je moguće da se zagrejete jeste soba s kaminom. Uz laganu vatricu, ovde najradije sedi starija gospoda, koja uz brendi i cigare pokušava da shvati šta ju je nateralo da dođe na ovako hladno mesto. Odmah pored sobe s kaminom nalaze se dve umetničke galerije s brojnim eksponatima od leda.

Unutrašnjost često deluje klaustrofobično, ali je zahvaljujući reflektorima različitih boja veoma svetla, jer se zidovi presijavaju u tonove plave, zelene, ljubičaste i bele boje.

Od ove godine ledeni hotel privlači i novu grupu turista - mlade parove koji planiraju venčanje. Prelepa ledena kapela s čijeg plafona visi kitnjast kristalni luster, koji je naravno od leda, i blago belo svetlo prave neverovatno romantičnu atmosferu, pa je sve više onih koji, umesto toplih egzotičnih destinacija, biraju baš ovaj hotel za mesto na kojem će reći sudbonosno da. Ne kaže džabe sveštenik u kapeli da ništa ne može bolje da spoji dvoje zaljubljenih od hladnoće i leda.

Нема коментара: