brojač poseta

понедељак, 31. децембар 2007.

ŽIVOT KROZ PRESS OBJEKTIV!

Fotografije Pressovih fotoreportera i u 2007. godini često su govorile i više od reči. Izmamljivale su suze, smeh, terale na razmišljanje, na akciju, vraćale nas u stvarni život...

Objektivi njihovih kamera fokusirali su se na sportske događaje, koncerte, portrete i figure starih i novih srpskih džetsetera i drugih javnih ličnosti, ali i na događaje i mesta koji predstavljaju tamniju stranu naše svakodnevice. Neki od njih, kao Novak Đurović, doživeli su da njihovu fotografsku veštinu prepoznaju i nagrade doajeni ove umetnosti.

Sin Mike Oklopa!

Na hiphoperskom nebu Srbije pojavila se nova „zvezda u najavi": Damjan Oklopdžić, sin autora knjige „CA Blues" Mike Oklopdžića Oklopa, nakon detinjstva i dela mladosti provedenog u SAD, vratio se u Srbiju u želji da otpočne karijeru muzičara. Fotograf Nemanja Jovanović zabeležio je vrelu atmosferu na snimanju spota repera čije je umetničko ime MC Dejms.

I ovo je Beograd!

Prizori kao što je ovaj čine naličje života u prestonici. Fotograf Milan Popović snimio je ovaj prizor na deponiji smeća u Vinči, jednom od mesta koja ujedno simbolizuju nedostatak ekološke svesti u Srbiji, kao i činjenicu da na početku XXI veka u Srbiji još ima ljudi koji moraju da skupljaju sekundarne sirovine da bi prehranili svoju porodicu.

Dikinson nas razočarao!

Brus Dikinson, harizmatični frontmen engleskog benda „Ajron Mejden", zaslužan je za to što je koncert u Hali 1 Beogradskog sajma jedan od najkontroverznijih minule godine. Engleski hevimetalci svirali su sa energijom mladića, što se vidi i fotografiji Marka Đokovića, ali će se, nažalost, dugo pamtiti i arogantan stav članova „Mejdena" prema publici, kao i činjenica da je koncert bio kraći od sat i po.

Katarina kod Sisa!

Mlada glumica iz Kruševca Katarina Marković doživela je televizijski debi u seriji „Agencija za SiS", komediji naravi Slobodana Šuljagića, u ulozi simpatične sekretarice Roze. Nastavak serije nosi ime „Kafanica blizu SiS", a Katarina Marković, koju je ovekovečio Đorđe Kojadinović nastavlja da pleni gledaoce i da krči svoj put kroz estradnu džunglu.

Leti, leti, biciklista!

Fotograf Novak Đurović ovekovečio je trenutak sportske briljantnosti koji se dogodio na takmičenju bajkera na Kalemegdanu. Fotografija je nagrađena na konkursu agencije Beta priznanjem žirija Francuskog kulturnog centra u kome su bili Tomislav Peternek, Imre Sabo i Matje Bardije.

Život je isti!

Invaliditet ne predstavlja kraj aktivnog života. Ova fotka Boška Karanovića snimljena je na humanitarnom sportskom događaju posvećenom osobama sa invaliditetom, a takmičenja su se održavala u odbojci, košarci, stonom tenisu i drugim fizički vrlo zahtevnim sportovima.

Molitva naibu reisa!

Minulu godinu, nažalost, obeležile su i podele među islamskim vernicima na području Srbije. Kamera Igora Pavićevića u beogradskoj Bajrakli džamiji zabeležila je trenutak molitve naibu reisa Abdulaha Numana, zamenika reisa ul uleme Hamdije Jusufspahića.

Ragbijanje!

Tim Dorćol izgubio je od Pobednika rezultatom od 23-10, bilans je takmičenja u ragbiju održanom na Adi Ciganliji 30. septembra. Ovaj sport britanskog porekla ima u Srbiji vrlo agilnu bazu igrača, kao i jaku nacionalnu reprezentaciju, što jasno pokazuje fotka Aleksandra Radivojevića.

Нема коментара: