brojač poseta

понедељак, 31. децембар 2007.

GODINA STRAVIČNIH ZLOČINA!

Nikola Radosavljević iz Jabukovca ubio devetoro ljudi, Danijel Jakupek iskasapio i bacio u Dunav dečaka i njegovog ujaka

Najveći masovni ubica u istoriji Srbije... Nikola Radosavljević

Devetostruko ubistvo u Jabukovcu kod Negotina i krvavi pir sataniste u Novim Banovcima šokirali su srpsku javnost u protekloj godini! Nikola Radosavljević (39) počinio je najveći zločin u istoriji Srbije: krajem jula iz lovačke puške ubio je u svom selu devetoro i ranio dvoje ljudi! Dva meseca kasnije, Danijel Jakupek (27) ubio je mladića i petogodišnjeg dečaka, njihova tela iskasapio i bacio u Dunav! Posle psihijatrijskog veštačanja obojica su proglašena neuračunljivim. Njima se neće suditi za počinjene zločine, pa će ostatak života verovatno provesti u duševnoj bolnici!

Policajci monstrumi

Zločin koji će ostati upamćen po brutalnosti izvršili su policajci Igor Marić (23) i Aleksandar Jovanović (22), sa poznanikom Milanom Veljovićem. Oni su 5. maja kod naplatne rampe na Bubanj potoku oteli Hrvata Jakupa Hajdinija (34) i potom ga ubili na planini Goč. Nesrećni Hajdini sat vremena je gledao kako mu ubice kopaju raku! Hajdinijev „sitroen" su nekoliko dana posle ubistva prodali u bescenje, a dobijeni novac, kao i opljačkane stvari, međusobno su podelili.

Nikola Radosavljević iz sela Jabukovac kod Negotina 27. jula, posle svađe sa suprugom, uzeo je pušku sačmaru, izašao na ulicu i ubio devetoro ljudi, a dvoje teško ranio! Uhapšen je iste večeri kada je na porodičnom grobu pokušao da se ubije. Posle nekoliko meseci posmatranja u psihijatrijskoj bolnici beogradskog Okružnog zatvora, lekari su utvrdili da Radosavljević boluje od trajne duševne bolesti, paranoidne psihoze. Sud je prihvatio ovaj nalaz i Radosavljević je oslobođen krivice, pa će najverovatnije do kraja života ostati na lečenju u zatvorskoj bolnici!

Strava u Novim Banovcima... Dvostruki ubica Danijel Jakupek

Slična sudbina očekuje i Danijela Jakupeka iz Novih Banovaca, koji je 27. avgusta ubio i izmasakrirao Vasilija Trbovića (26) i njegovog sestrića Luku Opačića (5). On je u nastupu ludila žrtve ubio u svojoj kući, a onda ih nožem i testerom isekao u kadi, posle čega je delove tela stavio u bure i bacio u Dunav! Tokom istrage ispričao je do detalja kako je sekao žrtve i uživao u tome! Policija je u njegovoj kući našla satanističke knjige. Međutim, posle istrage nije dokazano da je on satanista i svirepi ubica, već da je duševni bolesnik!

- Dva stravična zločina obeležila su ovu godinu. I Radosavljević i Jakupek su u našoj bolnici, gde ih tim naših lekara svakodnevno posmatra. Posle detaljnog posmatranja utvrđeno je da su obojica teški duševni bolesnici opasni po okolinu, koji moraju da se leče na psihijatriji - rekao je za Press dr Miodrag Anđelković, upravnik zatvorske bolnice u Beogradu.

fakti

n Branko Jovanović (23) iz Beograda nastradao je 19. avgusta kada je sa zidina Kalemegdanske tvrđave upao u kavez sa medvedima! Stravična nesreća dogodila se u vreme održavanja „Bir festa", a do danas nisu do kraja razjašnjene okolnosti ove pogibije

n Sredinom oktobra psihički bolesnik Mališa Miletić (53) ubio je svoju ženu i dvoje dece, pa izvršio samoubistvo! Miletić je iz pištolja ubio suprugu Slavicu (48), ćerku Jelenu (28) i sina Miloša (27), a onda pucao sebi u glavu. Tela četvoročlane porodice slučajno je pronašao policajac koji je došao da Mališi uruči poziv za suđenje zbog nasilja u porodici

n Antal Skendžić (20), učesnik prošlogodišnjeg „Velikog brata", uhapšen je početkom novembra zbog sumnje da je nožem ubio svoju majku Rozaliju (48)

Beograđani će dugo pamtiti Kineza Vang Ling Lija (44), koji je 25. marta iz poslastičarnice-grila „Sat" oteo veliki nož za sečenje mesa i njime napao prolaznike u Knez Mihailovoj ulici. Li je u trenucima nervnog rastrojstva isekao petoro prolaznika, a najgore je prošao Marko Đurin (25) iz Beograda, kog je pobesneli Kinez isekao po glavi i rukama.

Nekoliko dana kasnije rešen je stravičan zločin u Novom Sadu. Službenik EFG Eurobanke Zoran Munćan (31) ubio je i satarom isekao Živojina Margetića (85), a delove tela nesrećnog starca pobacao po Novom Sadu, Kikindi, Zrenjaninu, Somboru i Beogradu! Kasapin, koji je radio kao referent štednje, mesecima je planirao ovaj monstruozan zločin zbog 10.000 evra, koliko je uzeo sa Živojinovog računa u ovoj banci.

Početkom juna Ilija Danilov (53) iz sela Deronja u sudu u Odžacima ubio je sudiju Zorana Cvetanovića (46) i stranku Petra Savanovića (54). Danilov, koji je posle deset godina izgubio parnicu i bankrotirao jer je njegova imovina bila pod hipotekom, ušao je u sudnicu i iz pištolja ispalio šest metaka, posle čega je otišao u policijsku stanicu i predao se.

Нема коментара: