brojač poseta

среда, 13. јун 2007.

LETOVANJE OD 49 DO 5.359 EVRA

Ove godine najjeftinije i najskuplje letovanje su u Turskoj, u hotelu sa dve zvezdice u Kušadasiju devet noćenja sa doručkom koštaju 49 evra i 990 dinara, a petnaest punih pansiona u Fetijama je čak 5.359 evra

Najjeftinije letovanje u inostranstvu ove godine je u Kušadasiju, dok je najskuplje u mestu Fetije, takođe u Turskoj. Za letovanje u Kušadasiju treba izdvojiti samo 49 evra i 990 dinara, a za Fetije paprenih 5.359 evra.

Turistička agencija "Sabra kompani" za 49 evra nudi devet noćenja sa doručkom u nekom od hotela sa dve zvezdice. Prevoz se plaća dodatno.

Za mlade Krf za 99 evra

Ove godine Grčka je omiljena destinacija među Srbima, pa su mnoge agencije "izbacile" veliki broj aranžmana, od kojih je letovanje na Krfu za 99 evra najjeftinije. Turistička agencija "Relaks" za te pare nudi deset noćenja za jednu osobu.

- U cenu su uračunati apartmanski smeštaj i turistička taksa, dok će turisti morati sami da se pobrinu za vizu, put, osiguranje i hranu. Ova ponuda je isključivo namenjena mladim ljudima i studentima, i trajaće cele ove godine. Smeštaj je u apartmanima koji imaju od dva do pet ležajeva - kažu u "Relaks" agenciji.

- Radi se o aranžmanu za Kušadasi, koji je u našoj redovnoj ponudi, i važiće tokom cele sezone. U cenu je uračunato devet noćenja sa doručkom u nekom od hotela sa dve zvezdice u centru Kušadasija ili na Lejdis plaži. Sobe su veoma pristojne. Dvokrevetne su, svaka ima svoje kupatilo, terasu, ugaonu garnituru i ostale neophodne stvari za pristojan život u njima - kaže referenta prodaje u ovoj agenciji Jelena Glišić.

Ona objašnjava da se cene ovog aranžmana kreću od 49 evra i 990 dinara do 69 evra i 990 dinara, a razlika je zbog termina.

- Cena aranžmana je najjeftinija za letovanje od 20. juna i 31. avgusta, a najskuplja je 26. jula i iznosi 69 evra i 990 dinara. Imamo i određene popuste, pa tako treća osoba ima popust od 30 odsto. Za decu starosti do šest godina letovanje je besplatno, a do 12 godina omogućen je popust od 50 odsto - objasnila je Jelena Glišić, i dodala da se prevoz autobusom posebno plaća ukoliko turisti nemaju sopstveni prevoz, i to 75 evra odrasli, a 55 evra deca.

Zemlja kategorija usluga prevoz cena
Grčka
Krf *** 10 pp avion 270 - 690 evra
Zakintos *** 10 pp avion 318 - 559 evra
Tasos *** 10 pp avion 345 - 620 evra

Turska
Bodrum *** 10 pp avion 270 - 770 evra
Kušadasi *** 10 pp avion 140 - 495 evra

Egipat
Hurgada *** 10 pp avion 305 - 650 evra

Španija
Marbelja *** 10 pp avion 550 - 920 evra


Italija
Sicilija *** 10 pp avion 490 - 930 evra

Crna Gora
Sveti Stefan *** 10 pp avion 160 - 270 evra
Budva *** 10 pp avion 145 - 257 evra

Pored ovako jeftinog aranžmana u Turskoj, u ovoj zemlji je i "najpaprenije" letovanje, koje naše agencije nude. "Džoli travel", na primer, u svojoj ponudi ima i petnaestodnevno letovanje u Fetijama, koje košta neverovatnih 5.359 evra. U ovu astronomsku cenu uračunat je prevoz čarter letom, transfer do hotela i 15 punih pansiona u hotelu "Hilsajd bič klub".

Posle Fetija, najskuplje letovanje je na Sejšelima, za koje treba izdvojiti 4.130 evra. U ovaj aranžman uračunat je prevoz avionom, zatim transfer na Sejšelima sa aerodroma do hotela, sedmodnevni polupansion u hotelu sa pet zvezdica, u sobama apartmanskog tipa. U cenu nije uključena aerodromska taksa, već se ona plaća agenciji prilikom prijave, kao ni izlazna taksa koja se plaća na Sejšelima.

Jasmina Končar, portparol agencije "Džoli travel", kaže da su posle Fetija i Sejšela najskuplji aranžmani za Dominikanu, Dubai, Bahame, Kubu...

- Cene aranžmana ne zavise samo od destinacije. Veoma bitnu ulogu igra i hotel za koji se turisti opredele. Razlika u ceni je znatna ako se klijent opredeli za hotel sa četiri ili onaj sa pet zvezdica, kao i ako soba ima pogled na more, na vrt ili, na primer, brdo... U ponudi na Sejšelima su polupansioni i noćenja sa doručkom, a ima i hotela koji nude uslugu "sve uključeno" - objašnjava Jasmina Končar, i dodaje da daleke destinacije, kao što su Sejšeli, nisu baš aktuelne u jeku letnje sezone.

1 коментар:

Анониман је рекао...

Za mlade Krf za 99 evra, a u postu pishe da je u pitanju Kushadasi i lejdis bich shto je u Turskoj!