brojač poseta

уторак, 29. мај 2007.

Zvezde sa dosijeom

Zvezde sa dosijeom

Estradne toalete, pozorišne kostime i sportske dresove, mnoge naše javne ličnosti, u nekom trenutku života, zamenile su prugastim odelom sa serijskim brojem. Neki su bili u zatvoru, mnogi u pritvoru, a većina zvezda o kojima govorimo u ovom tekstu samo se uverila u neudobnost optuženičke klupe. Kako je to kada zlatne narukvice zamene policijske lisice? Ovo je priča o njima, javnim ličnostima koje su se sukobile sa zakonom.

Keba i alimentacija
I Dragan Kojić Keba se dugo povlačio po sudovima, i to zbog očinstva. Devize su na dnevni red došle tek kasnije, kada je morao da uplati oko 35.000 evra na ime zaostalih alimentacija Ljiljani Jevremović, sa kojom je u vanbračnoj vezi dobio ćerku Inu.

Ogroman skandal izazvalo je hapšenje Cece Ražnatović za vreme policijske akcije „Sablja“. Najpopularnija srpska pevačica provela je skoro četiri meseca u pritvoru zbog neovlašćenog posedovanja oružja koje je pronađeno u njenoj kući i zbog zloupotrebe službenog položaja u FK Obilić, čiji je vlasnik. U istoj akciji uhapšen je i njen kolega i drug Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas. On je osuđen na četiri meseca zatvora zbog pištolja za koji nije imao dozvolu.
Ni Džeju Ramadanovskom prugasto odelo nije strano. Još kao maloletnik bio je po popravnim domovima, uglavnom zbog šibicarenja. O tome je, kasnije, kao velika zvezda otvoreno pričao stekavši naklonost publike zbog iskrenosti. Nedavno je opet bio u zatvoru u Stokholmu. Dobio je mesec dana zbog vožnje u pijanom stanju. I ukućanka „Velikog brata“ Goga Sekulić imala je blizak susret sa policijom. Folk pevačica je uhapšena na hrvatskoj granici kada je utvrđeno da je „audi kvatro“ koji je vozila ukraden. Po izlasku iz jednodnevnog pritvora, Goga je ispričala da nije znala da je kupila šanirano vozilo.

Slučaj Laušević
Veliki šok i ogromnu nevericu izazvala je vest da je Žarko Laušević, tada najpopularniji mladi glumac, izvršio dvostruko ubistvo! Bilo je to 1993. godine, u vreme kada se pištolj vadio brže nego pejdžer. Posle snimanja filma „Bolje od bekstva“, popularni glumac i njegov brat Branimir krenuli su na piće u podgorički kafe „Epl“. Tu je došlo do provociranja i vređanja, koje je eskaliralo u opštu tuču. Žarko je u jednom trenutku potegao pištolj i ubio Dragomira Pejovića, a zatim i Radomira Vučinića, kada je video da ovaj udara Branimira po glavi razbijenom flašom. Na kraju je pucao i u Andriju Kazića, ali je ovaj prošao samo sa težim povredama. Kako je utvrđeno, Žarko je ispalio ukupno 13 metaka, a za dva ubistva i jedno ranjavanje osuđen je na petnaest, zatim trinaest godina, da bi ga na kraju podgoricki sud pomilovao posle odslužene četiri godine zatvora.

Probleme sa policijom, ali finansijskom, imala je i Neda Ukraden. Oni su na mesec dana zatvorili njen kafić „Star“ na Banovom brdu u Beogradu jer su u novčaniku konobarice pronašli „neprijavljenih“ nekoliko stotina dinara.

Čola i devize
Pod optužbom da je kupovao devize na crno, Zdravko Čolić je krajem osamdesetih godina priveden u stanicu milicije u Ohridu. U to vreme je većina Jugoslovena na sličan način kršila zakon jer se strana valuta teško mogla nabaviti na legalan način, ali su se kola slomila na popularnom pevaču.
„Inspektori u policiji su me ispitivali tri dana i proveravali da li sam bio u ekipi koja je htela da devize kupi jeftino i proda skuplje, a razliku da zadrži za sebe. Kada se na kraju sve razjasnilo, inspektor je sklopio moj dosije i rekao: ‘Što se nas tiče, tvoj slučaj je završen’“, seća se Zdravko tog neprijatnog iskustva o kojem su danima pisale sve novine od Vardara do Triglava.
Ana Nikolić i Miroslav Ilić su poput mnogih njihovih kolega prekršajno kažnjavani zbog brze vožnje, dok su zbog posedovanja droge svojevremeno probleme sa policijom imali članovi „Bijelog dugmeta“, „Električnog orgazma“, kao i narodnjak Sinan Sakić.
Glumac Nebojša Bakočević trenutno služi kaznu u KPD „Padinska skela“. Nekada veoma popularan glumac, zbog svoje lepote omiljen među ženama, zbog narkomanije je ušao u kriminal da bi nabavio novac za kupovinu droge. Nekoliko puta je zbog krađe i prevare imao sukob sa zakonom.

Ne diraj Tita
Bori Đorđeviću, koji je svojevremeno bio veliki opozicionar i kritičar vlasti, osamdesetih godina je suđeno zbog vređanja patriotskih osećanja građana. On je davnih dana na koncertu na stadionu u Baru recitovao pesmu „Crni mercedes“ posvećenu Titu. Spasao se tako što je rekao sudiji da kao svedoke poziva svu publiku sa stadiona da kaže da li su njihova patriotska osećanja tom prilikom bila povređena.
Zbog maršala Tita ogromne probleme imao je i Nele Karajlić kada je na koncertu u Rijeci 1984. godine, primetivši da je pregorelo pojačalo marke „maršal“, rekao publici: „Crk’o maršal“!
- Išao sam svakog drugog dana u muriju, bio sam optužen, a posle i osuđen. Zahvaljujući inteligenciji i iskustvu mog advokata, cela stvar se prolongirala, da bi presuda došla ‘88. godine, kada je već svima postalo jasno da Tita nema već odavno - seća se Nele.

Sportska ne(dela)
Ni sportisti nisu odoleli da sa klupe za igrače sednu i na optuženičku klupu. Tako je golman Đorđe Pantić osuđen na 30 sati društvenokorisnog rada u Institutu za transfuziju krvi zbog napada na fudbalera Crvene zvezde Boška Jankovića, u večitom derbiju odigranom 11. maja 2005.
Trojica košarkaša vršačkog Hemofarma i petorka Partizana takođe se našla na optuženičkoj klupi Prvog opštinskog suda zbog tuče na utakmici ta dva tima u hali „Pionir“. Košarkaši Partizana Novica Veličković, Dejan Milojević, Nikola Lončar, Predrag Šuput, Luka Bogdanović i košarkaši Hemofarma Slavko Stefanović, Vladan Vukosavljević i Miloš Borisov optuženi su jer su napravili opšti metež na utakmici 10. kola Jadranske lige.
Najveći šok među ljubiteljima sporta, i ne samo među njima, izazvao je slučaj košarkaškog asa Nikole Bulatovića. On je osuđen na pet godina zatvora zbog silovanja petnaestogodišnje S. N! Na suđenju je utvrđeno da je Nikola Bulatović, tada košarkaš FMP Železnik, 27. marta 1998. godine u svom stanu silovao maloletnu učenicu. On još uvek nije otišao na izdržavanje kazne. Nakon presude igrao je na Kipru, u Rumuniji, ali i u KK Igokea iz Republike Srpske, izbegavajući dolazak u Srbiju, gde bi bio uhapšen.

Нема коментара: