brojač poseta

уторак, 29. мај 2007.

Policajac ubio mladića i ranio mu oca, pa se ubio

Policajac Ivan Čorbić izvršio samoubistvo pucajući sebi u usta...

Policajac Ivan Čorbić (23) juče ujutru oko 2.50 časova u selu Šašinci kraj Sremske Mitrovice, ubio je Momčila Grubića (24), teško ranio njegovog oca Đorđa (45), a onda izvršio samoubistvo pucajući sebi u usta.

TRAGEDIJA - Prema izjavama očevidaca, tragediji je prethodila svađa i opšta tuča u kafiću u centru sela, u kojoj je povređen Momčilo Grubić, koji je vozač jedne beogradske firme. Njega je, kako navode svedoci početka incidenta, dok je razdvajao učesnike tuče, udario policajac. Nakon svađe s tim policajcem, Momčilo je napustio kafić i krenuo da dozove pomoć.
- Dotrčao je kući krvave glave i rekao da ga je policajac udario drškom pištolja - priča majka nastradalog mladića Đuđa Grubić.
Otac Đorđe, kad je ugledao povređenog sina, bio je izrazito potresen i revoltiran i zajedno s Momčilom krenuo je nazad ka centru sela, kako bi pronašli policajca Čorbića.
Prema rečima majke stradalog mladića, posle uzaludne potrage za policajcem oni su se vratili kući, gde su ih ispred ulaza u dvorište policajci čekali. Čorbić je, naime, dok su ga Grubići tražili, s kolegom i patrolnim vozilom već stigao na njihovu adresu u Partizansku ulicu 24. Policajce je do kuće Grubića doveo Momčilov brat od tetke, koji je, kako je kasnije ispričao, to morao da uradi pod prisilom.
Čorbić je izašao iz kola i započeo prepirku s Grubićima.
- Sve sam posmatrala s prozora naše kuće, kao i naš najmlađi sin Jovan. Kada sam videla da se svađaju i da se sprema zlo, povikala sam iz sve snage: ’’Ljudi, šta radite?’’. Muž i sin su počeli da beže, a policajac je pucao u njih - kroz plač priča Đuđa Grubić.
Prvi komšija porodice Grubić, koga je u rano jutro probudila vika i sukob u susednom dvorištu, tvrdi da je čuo više pucnjeva.
- Kada sam istrčao iz kuće, video sam trojicu kako leže na zemlji - Momčila i Đorđa, a Čorbić je već pucao sebi u usta - priča komšija.
Dvorište porodične kuće Grubića juče je bilo prepuno rodbine, komšija i prijatelja. Svi su došli da podele tugu za Momčilom i pruže podršku majci i sinovima, u nadi za brzo ozdravljenje Đorđa Grubića, koji je posle ranjavanja prebačen na Odeljenje intenzivne nege Zdravstvenog centra u Sremskoj Mitrovici.
Detalji policijske istrage za sada su nedostupni.

Нема коментара: