brojač poseta

понедељак, 28. мај 2007.

Meklaren pod istragom

BBC News
Fernando Alonso je bio brži od Hamiltona na ulicama Monaka
Međunarodna automobilistička federacija (FIA) saopštuila je da će otovoriti istragu o pobedi Meklarena u trci za veliku nagradu Monaka koja je vožena u nedelju.

Meklarenovi vozači, Fernando Alonso i Luis Hamilton, zauzeli su prvo i drugo mesto posle trke tokom koje su menađdžeri meklareni navodno rekli Hamiltonu da ne pokušava da pretekne svog klupskog kolegu.

FIA kaže da će proveriti da li je Meklaren prekršio Međunarodni sportski kodeks tj. pravila koja važe u automobilizmu.

Šef meklarena, Ron Denis, je za britansku štampun posle trke izjavio da je njegova ekipa "fer prema obojici svojih vozača".

"Ne volim da usporavam vozače. Ne volim kada su frustrirani i ne volim da vidim ovakve stvari jer sam i ja lično apsolutni takmičar ali je način na koji se pobeđuje na Gran priju u Monaku", rekao je Ron Denis.

FIA je zabranila naređivanje vozačima da "se ne trkaju protiv svojih klupskih kolega" pošto je Ferarijev Rubens Barikelo dozvolio klupskom kolegi Mihaelu Šumaheru da ga pretekne i pobedi trku za Veliku nagradu Austrije 2002. godine. Ferari je morao da plati kaznu od milion dolara.

Barikelo je pustio Šumahera da ga pretekne na poslednjoj krivini trke kako bi ovaj učvrstio vođstvo u ukupnom plasmanu. Šumaher je te godine osvojio šampionat a Barikelo je bio drugi.

Нема коментара: